• Mitt medlemskap
  • Nettstedskart
  • Presserom
  • English
  •  

SøkVeteranbiltreff på Lambertseter

Publisert 22.09.09 av Baard Fiksdal

Lambertseter alders- og sykehjem arrangerte nylig veteranbiltreff for beboere og pårørende.

Lambertseter alders- og sykehjem driftes av Norlandia Omsorg som er en av 49 helse- og omsorgbedrifter i NHO Service.

- Veteranbiltreffet kom i stand takket være Norsk Veteranvognklubb som sporty stilte opp da vi spurte, forteller kulturleder Silje Ulvevadet Dæhli ved sykehjemmet.

- Veteranvognklubben stilte opp med fantastisk dugnadsånd og 10 biler med sjåfører. Vi serverte kake og kaffe og hadde en stor dag, sier Silje Ulvevadet Dæhli.

Første del av arrangementet bestod av veteranbilutstilling med kjøretur for de av beboerne som ønsket det. Her var det biler som T-ford fra 1914, REO fra 1919 og jaguar fra 1955, for å nevne noen. Andre del av arrangementet var sosialt samvær, taffelmusikk på piano og husets kringle (verdens beste).

- Det var mange blide fjes å se. Arrangement traff midt i blinken. For våre beboere ble det en erindringsreise tilbake til biler de tidligere kanskje har kjørt med eller i alle fall beundret, og sjåførene fikk nyte godt av deres kunnskaper og entusiasme. I tillegg var det et arrangement der beboere, pårørende, veteranbilsjåfører og ansatte kunne hygge seg, slutter Silje Ulvevadet Dæhli.

 

Verktøylinje