• Mitt medlemskap
  • Nettstedskart
  • Presserom
  • English
  •  

SøkEn av de første i Norge

Publisert 12.03.14 av Baard Fiksdal

Som et av landets fem første vikarbyråer, har Emerio Norge i Moss blitt sertifisert av NHO Service. Vi liker å gjøre ting ordentlig, sier gründer og daglig leder i Emerio Norge, Trond Marthinsen til Moss avis.

Vikarbyrået, som han startet for fire år siden, har hatt en pen vekst. I fjor omsatte selskapet for 19 millioner kroner. Ukentlig formidler Emerio 40-45 vikarer til et 20-talls selskaper. Ved kontoret i Moss er det fire ansatte. I tillegg har man én ansatt ved avdelingen i Tønsberg. Snart kommer Oslo.

- Vi ønsker å bli landsdekkende, sier Trond Marthinsen (bildet). Han har bakgrunn som regionsjef i SAS og som banksjef i DNB. Marthinsen har også gått arbeidsledig i tre måneder før han tok steget inn i bemanningsbransjen.

- Jeg vet hvordan det er ikke å ha jobb, sier han.

Emerio Norge er blitt sertifisert som «Revidert arbeidsgiver» av NHO Service. Det betyr at selskapet kan dokumentere drift overensstemmelse med de lover og forpliktelser som en seriøs arbeidsgiver skal følge. Det er forhold som går på ansettelseskontrakter, vurdering av risikoforhold hos innleier, avklart ansvar for HMS, arbeidstid, lønn, overtidsbetaling, lønnsplikt ved avslutning av oppdrag, sykepenger, oppfølgning av langtidssykmeldte samt stillingsvernet. 

 - Vi er stolte over at vi oppfyller disse kravene. Vi har ukentlige oppfølginger på alle våre vikarer. De skal ikke ha dårligere forhold enn fast ansatte, sier Trond Marthinsen til avisen.

Mer om saken her
Mer om revidert arbeidgiver her
 

Verktøylinje