• Mitt medlemskap
  • Nettstedskart
  • Presserom
  • English
  •  

SøkNå stenger hun døra

Publisert 13.02.17 av Baard Fiksdal

Eldrebyråd i Oslo Inga Marte Thorkildsen (SV) vil gi kontrakter på 30 år bare til ideelle aktører. - Vi synes jo det er rart at det snakkes om alt annet enn kvalitet, sier Anne-Cecilie Kaltenborn til Nettavisen.

faxi

- Vi synes jo det er rart at det snakkes om alt annet enn kvalitet. Det er kvalitet de bør være, for det er kvalitet beboere og brukere er opptatt av. De må komme bort fra denne diskusjonen om eierform, sier hun, og legger advarende til:

- Når du ekskluderer en stor gruppe profesjonelle aktører, så får du færre til å levere anbud og færre til å utvikle nye løsninger for fremtiden, sier Kaltenborn til Nettavisen. Hun forteller at NHO Service nå har spurt ESA om lovligheten ved Oslo-byrådets politikk.

- Men uansett lovlighet, mener vi det er ufornuftig, sier Kaltenborn. Hun mener Oslo-folk nå blir fratatt valgfriheten.

- De griper jo inn i muligheten for folk til å velge løsninger langt inn i fremtiden, for dette er et kjempeprosjekt, med 400 plasser i lang tid. Det kan også ta bort grunnlaget for de solide, private aktørene som har bygget opp fagmiljøer og gode sykehjem over mange år. Det er en ganske skjødesløs måte å behandle seriøse omsorgsinstitusjoner på, sier hun.

NHO-toppen viser dessuten til at de som driver private sykehjem i dag, har startet opp fordi de med sin bakgrunn og erfaring fra offentlig og ideell sektor, mener de kan drive både billigere og bedre.

- De lykkes med det de har satt seg som mål om og de lager sykehjem som brukerne er fornøyd med. De er mer fornøyd enn det folk er med offentlige tjenester, og de drives rimeligere enn de offentlige. Det er veldig rart at det ikke tillegges større vekt, mener Kaltenborn.

- Men blir det ikke feil at folks skattepenger havner hendene på private investorer, spør Nettavisen.

- Det er ikke riktig, for når kommunen driver dyrere så blir det jo mindre penger til overs. Det at det finnes investorer er ikke en negativ ting, men det er positivt at folk skaper arbeidsplasser. Man må ikke blande kortene, og det er heller ikke slik at det er gode marginer på dette, sier hun.

Thorkildsen på sin side bare avfeier kritikken fra NHO Service.

Mer om saken

 

Verktøylinje